Ιδιαζόντως

πραγματικά.

Λακότα Σιούχ

apachechieffgeronimo28rbu1.jpg

Οι αντιπρόσωποι των Λακότα Σιούχ ανακήρυξαν στις 19 Δεκέμβρη 2007 καθεστώς κυρίαρχου έθνους.

Δίνοντας συνέχεια στην από 17 Δεκέμβρη αποχώρηση από όλες τις προϋπάρχουσες συμφωνίες μεταξύ του έθνους των ινδιάνων Λακότα Σιουχ και του Αμερικάνικου κράτους, οι ινδιάνοι Σιουχ ανακήρυξαν καθεστώς κυρίαρχου έθνους, απόφαση που τίθεται σε άμεση εφαρμογή και είναι μη αναστρέψιμη.

«Είναι μεγάλη στιγμή για το έθνος των Σιούχ. Η αποικιοκρατικοί νόμοι των Ενωμένων Πολιτειών φτάνουν στο τέλος τους. Το Αμερικάνικο κράτος δεν σεβάστηκε τις συμφωνίες και για αυτό είμαστε τώρα εδώ».

Η τετραμελής αντιπροσωπία που ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον μετέφερε την απόφαση της ολοκλήρωσης των διεργασιών στο εσωτερικό των κοινοτήτων Λακότα « Στην απόφασή μας να δώσουμε τέλος στην συνεχιζόμενη εκμετάλλευση των ανθρώπων, της γης, των νερών, των παιδιών μας αποφασίσαμε απλά να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας» δήλωσε ο πρώην αντιπρόσωπος των ινδιάνων στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο φυσικός χώρος των Λακότα Σιούχ εκτίνεται σε πέντε πολιτείες ( Βόρια και Νότια Ντακότα, Ουαόμινγκ, Νεμπράσκα και Μοντάνα) και οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι αν το Αμερικάνικο κράτος δεν προχωρήσει σε άμεσες διπλωματικές διαπραγματεύσεις με το ινδιάνικο έθνος, θα αρχίσουν τις διαδικασίες μεταφοράς και έκδοσης νέων ιδιοκτησιακών καθεστώτων για χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης και ιδιοκτησίας στην περιοχή των 5 πολιτειών.

Ενέργειες γίνονται για να επιστρέψουν οι ινδιάνοι αντιπρόσωποι στα Ηνωμένα έθνη, ενώ έγινα επαφές με τον ινδιάνο πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες και υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον από την μεριά της Βενεζουέλας για κάθε είδους υποστήριξη και αλληλεγγύη.

«Μετά από 150 χρόνια αποικιοκρατικού στραγγαλισμού υπάρχει μόνο μια εναλλακτική πράξη, να επαναφέρουμε την ελευθερία και την αγάπη για αυτήν στην ζωή των καταπιεσμένων.»

«Είμαστε οι λάτρεις της ελευθερίας από τις ρεζέρβες των ινδιάνων Σιουχ στη Νεμπράσκα στη Βόρια και Νότια Ντακότα, στη Μοντάνα που υποφέραμε την πολιτιστική και φυσική γενοκτονία του αποικιακού απαρτχάιντ που υποχρεωθήκαμε να ζούμε. Είμαστε εδώ για να σπάσουμε τις συμφωνίες του χτές και να χτίσουμε μία ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα. Ειδοποιούμε την Οικογένεια των Εθνών ότι από τώρα αναλαμβάνουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.»

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου , 2008 - Posted by | πολιτική, επικαιρότητα | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε