Ιδιαζόντως

πραγματικά.

Αυτονομιστής ο Μητσοτάκης;;!

«Εκθέτουν και ντροπιάζουν και έξω από τα όρια της χώρας της Κρήτης αυτές οι απανωτές απόπειρες εμπρησμού»

…δήλωσε ο παππούς Μητσοτάκης, για τον εμπρησμό των Αγγλοσαξόνων πρακτόρων στην συναγωγή των Χανίων.

ethnos.gr

Ποια είναι αυτή η…

ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,

ρε ξεφτιλισμένε παλιάνθρωπε;

Δεν σου βγήκαν τα σχέδια

και πέταξες την μάσκα;

* Υπενθυμίζω πως, όταν αναστηλώθηκε πριν από μερικά χρόνια αυτή η συναγωγή, στα Χανιά δεν διαβιούσε ούτε ένας εβραίος. Η αναστήλωση μεθοδεύτηκε ετσιθελικά, πάρα την αρνητική στάση της τοπικής κοινωνίας, από μητσοτακικούς κύκλους, του ιδίου προεξάρχοντος!

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου , 2010 - Posted by | Eλλάς, πολιτική, γεωπολιτική, επικαιρότητα, εθνικά θέματα | , ,

39 Σχόλια »

  1. Περίμενα από προχθές να δώ κάποια αντίδραση για την αλητεία του Δράκουλα αλλά μπά! Για να δειχθεί άλλη μια φορά πόσο στημένοι και πόσο αντεθνικοί είναι η δημοσιογράφοι μας!

    Συμφωνώ λοιπόν. ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

    Σχόλιο από Λαυρέντης | Κυριακή, 24 Ιανουαρίου , 2010

  2. Κι ο Βαρδινογιάννης στο κόλπο:

    http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_3960.html

    Να υπενθυμίσω ότι όλες οι τζιπούρες απ’ τα Ζωνιανά φέρουν σηματάκια με την σημαία του Κρητικού προτεκτοράτου του 1896, με το αστεράκι της Τουρκικής επικυριαρχίας.

    Σχόλιο από mnk | Κυριακή, 24 Ιανουαρίου , 2010

  3. Χιχι!!! Με πρόλαβες! (Εν πάσει περιπτώσει, θ’ ανεβάσω αρθράκι σχετικο προσεχως.)

    Η όλη ιστορία ήταν σαφως προβοκάτσια, και μάλιστα εις διπλουν, επειδη ο παραλήπτης δεν τό ‘πιασε το υπονοούμενο με την πρώτη. (Γεράματα είν’ αυτα! Τό ‘πιασε, όμως, με τη …δεύτερη! 🙂 ) Και μόλις χθες σκεπτόμουνα πως οι ένοχοι είναι απο Σούδα μερια!… (Τελικα δεν πρόλαβαν να κρυφτουν στη «βάση» – ή είχαν τόσο θράσος, που σκέφτηκαν ότι κανεις δεν θα τους κάνει τίποτε; )

    Και ποιο είναι το υπονοούμενο; Έ, αν βρεις τον παραλήπτη, το καταλαβαίνεις! Επειδη μιλάμε για τη συναγωγη των Χανίων, ο παραλήπτης είναι σαφέστατα η γνωστη φαμίλια. Και το μήνυμα – η εντολη, μάλλον:
    Μην περιμένεις να δεις άσπρη μέρα μέσα στη ΝουΔού! Αρχίνα τις …αποσχίσεις (κόμματος και χώρας), και βάλε …μπουρλότο στην πολιτικη (και όχι μόνον) ζωη! Ξέρεις εσυ απ’ αυτα! 🙂

    (Διότι, αν γίνει κομματια η ΝουΔου, την άλλη μέρα αυτομάτως θα γίνει κομμάτια και το Πασόκ!)


    …Είχα μια εκτίμηση για τον Χάρο, αλλα τελικα είναι πολυ πούστης! (Ο Χάρος!) 🙂
    Τ’ αστεία του Χάρου θα μας στοιχίσουν ακόμη μία μέγιστη προδοσία, προβλέπω… Πάρ’ τον, ρε, μην πω τίποτε στον Χριστούλη και σε καταργήσει! Άχρηστε! Κηφήνα!

    Σχόλιο από ergdhmerg | Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου , 2010

  4. Όπως τα λες εργοδότα.
    Ακριβώς, όπως τα λες.

    Σχόλιο από mnk | Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου , 2010

  5. Aαααααα!!! Πάει πολύυυυ μακριά η βαλίτσα:

    «Δέχθηκαν οι κρήτες Ιεράρχες την «προσφορά» του Ερντογάν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα. ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΡΩΤΗΣΑΝ;»

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/01/blog-post_2219.html

    Σχόλιο από mnk | Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου , 2010

  6. Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9758884

    ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ!

    Σχόλιο από mnk | Τρίτη, 26 Ιανουαρίου , 2010

  7. Θα σας πω κάτι να γελάσετε, το οποίο όμως αντικατοπτρίζει με απόλυτη ακρίβεια την πραγματικότητα. Άλλωστε, και το ίδιο αυτό είναι ένα αληθινό γεγονός.

    Ένα καλοκαιρινό βράδυ του 1994, ήμουν μαζί με τη σύντροφό μου σε μία ταβέρνα του Ρεθύμνου. Στο διπλανό τραπέζι κάθονταν (μα κάθονται στα τραπέζια; – πού ‘λεγε κι ο Γκιωνάκης) ένας σαραντάρης άντρας με την κορούλα του, οκτώ με δέκα χρονών.
    Κάποια στιγμή, το κοριτσάκι ρώτησε κάτι τον πατέρα του, το οποίο εμείς δεν ακούσαμε καθαρά. Εκείνος, της απάντησε δυνατά:
    «Παιδί μου, δυο τέρατα εγέννησεν η Κρήτη: το Μινώταυρο και το Μητσοτάκη»!

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Τρίτη, 26 Ιανουαρίου , 2010

  8. Διαβιούσε ένας, για δείγμα, ο και λεγόμενος διευθυντής της απαγωγικής συναγωγής, Νίκος Σταυρουλάκης.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Τρίτη, 26 Ιανουαρίου , 2010

  9. «Σταυρουλάκης»! Ωραίο εβραϊκό όνομα!
    Φαίνεται, οι Χανιώτες δεν το ήξεραν πως είναι εβραίος. Γι’ αυτό έλεγαν «δεν υπάρχει ούτε ένας εβραίος στα Χανιά, γιατί ν’ αναστηλώσουμε την συναγωγή;».;)

    Τι θα πει «απαγωγική»; Κάνει απαγωγές;;;;

    Καλή η ιστορία με τα τέρατα. χεχε!

    Σχόλιο από mnk | Τρίτη, 26 Ιανουαρίου , 2010

  10. Α, και το Νίκος από που προκύπτει; Από τον παλαιοδιαθηκικό Ναούμ; 😀

    http://el.orthodoxwiki.org/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%AC%CF%82_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7%CF%82

    Σχόλιο από mnk | Τρίτη, 26 Ιανουαρίου , 2010

  11. Έξοχη!
    Ή μήπως είναι παραφθορά τού νείκος;
    Και τι σημαίνει Ναούμ; Δεν έχω τώρα χρόνο να το ψάξω.
    Υπάρχει και άλλη ελληνική λέξη, το νίκος (ουδέτερο, περισπώμενο): μεταγενέστερος τύπος αντί του νίκη.
    Άλλωστε, το Ναούμ δεν φαίνεται να έχει καμμία θεματική συγγένεια με το Νίκος.
    Θαρρώ πως πρέπει ν’ αρχίσουμε να τα συγκεντρώνουμα όλα αυτά σε έναν ιδιαίτερο χώρο.

    Με δουλεύεις κιόλας για το «απαγωγική», ε, ατιμούλα;! Σαφώς και δεν κάνει απαγωγές, αλλά εδώ ταίριαζε θαυμάσια για να υποδηλώσει τα καταχθόνια σχέδιά τους.

    Επανέρχομαι οσονούπω για το ένας ή κανένας, με… ογκώδη φάκελο. Στο τέλος δεν θα προλάβω να ετοιμάσω το ποστ που θέλω για τους πουστ, αλλά κι ετούτα εδώ είναι εξίσου, αν όχι και περισσότερο, σημαντικά.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Τρίτη, 26 Ιανουαρίου , 2010

  12. Ααααα, λες να είναι απ’ το «νείκος» ή το «νίκος», αποδεικνύοντας έτσι την… εβραιομινωϊκή(!) καταγωγή του;;;; Αααααα;;;;
    Και το «Σταυρουλάκης» να προέρχεται απ’ τον ισοσκελή σταυρό που χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες; Αααααα;;;;
    Ε ρε γλέντια!

    Αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το «απαγωγική». Τι σημαίνει η λέξη;

    Σχόλιο από mnk | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  13. Ααααα! ναι μωρέ, αυτό θα είναι!
    Όμως τότε, θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα ελληνικά είναι εβραϊκά, ενώ φαίνεται να αληθεύει, χάρη σε ένα συμπατριώτη τους, το ακριβώς αντίθετο. – Πάλι χαλάει η μαγιονέζα, που να πάρει ο Μολώχ να πάρει!

    Λοιπόν, την ύπαρξη του κυρίου ενός-κανενός έχει επιβεβαιώσει με δηλώσεις του (με τις οποίες αντιδρούσε στην επαναλειτουργία της συναγωγής, παρ’ ότι είναι στέλεχος του Συνασπισμού) ο τέως νομάρχης Χανίων Γ. Κατσανεβάκης. Μπορείς να το δεις εδώ.
    Το ίδιο αυτό κείμενο, αλλά σε όχι καλή μορφοποίηση, υπάρχει και σε ετούτον εδώ τον ογκώδη «φάκελο», τον οποίο σου παραδίδω για να δεις πράματα και θάματα (εάν δεν τα έχεις ήδη όλα υπ’ όψιν σου) και να τα αξιοποιήσεις όπως μπορείς.
    Εδώ να δεις «παρτούζες» ανάμεσα στους Εβραίους, το Παρατηρητήριο και το Μητσοτακέικο! Έτσι εξηγείται η -μοναδική σε όλη τη βόρεια Ελλάδα- πρωτιά που πέτυχε η Ντόρα στη Φλώρινα, το προπύργιο του Ουράνιου Τόξου, κατά τις εκλογές για ανάδειξη αρχηγού στη Ν.Δ.

    Εξαιρετικά πλούσιο και διαφωτιστικό ιστορικό υλικό εμπεριέχεται και εδώ.

    Τι εννοώ, γλυκιά μου; Τόσο που είσαι έξυπνη, δεν το κατάλαβες; Εννοώ, «ποιητική αδεία», την απαγωγή της Κρήτης. – Γεγονός το οποίο, εάν ποτέ των ποτών συνέβαινε, θα έδινε την ευκαιρία στους λήσταρχους κι εξαθλιωτές της ανθρωπότητας να διεκδικήσουν και την πατρότητα του… Δία, ισχυριζόμενοι ότι με την απαγωγή της Κρήτης επανέλαβαν τον αρχαίο τους άθλο της αρπαγής της Ευρώπης (Εβραιομινωίτες, γαρ, όπως λέμε Σλαβομακεδόνες) – (την οποία αρπαγή, βέβαια, δεν θα καταφέρουν ποτέ στο μυθολογικό επίπεδο, την έχουν όμως καταφέρει μια χαρά στο πραγματικό).

    Όσο για το δόκιμο «απαγωγική», είναι όρος της λογικής, αντίθετος του «επαγωγική». Δεν θυμάσαι το «συλλογισμός διά της εις άτοπον απαγωγής»;

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  14. Εν τάχει:

    Την εις άτοπον απαγωγή την ξέρω. Τον τύπο «απαγωγικός» δεν θυμάμαι να τον έχω συναντήσει ποτέ, γι’ αυτό μπερδεύτηκα. Πάλι όμως για κανονική απαγωγή μιλάμε.

    Το άρθρο του «Πάρε-Δώσε» το ξέρω. Εξαιρετικό.

    Την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κινήσεως Πολιτών Χανίων την είχα διαβάσει, αλλά, φαίνεται, υποσυνείδητα μπέρδεψα τον έναν με τον κανέναν. 😛

    Δεν πιστεύω, αυτός ο Ραέλ που αναφέρεται στο hellenic-news, να είναι ο παλαβός με τα ούφο και τις κλωνοποιήσεις;;;;

    Το φόρουμ θέλει μελέτη. Αύριο, με καθαρό μυαλό. Σ’ ευχαριστώ για την παροχή πληροφοριών. 🙂

    Σχόλιο από mnk | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  15. Πολύ ωραία.

    Καλά και το ‘πιασες αυτό με τον Ραέλ, ήθελα να σου το έλεγα κι εγώ και μου διέφυγε.
    Πάντως, είχε λεχθεί ότι αυτός με τις κλωνοποιήσεις κ.λπ. είναι Εβραίος.

    «Πάω» τώρα, που τελείωσα με την καινούργια μου ανάρτηση (μη μου βάλεις εκεί κανένα σχόλιο απόψε), να σου γράψω κάπου αλλού (…). Θα μου πάρει αρκετούτσικη ώρα.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  16. Ξέρεις όμως αν πρόκειται για τον ίδιο Ραέλ; Προ ετών, είχε έρθει στην Ελλάδα κι έκανε κάτι δηλώσεις περί «αρχαίων θεών κι ελοχείμ» και ξέρω πως έχουν κι εδώ παράρτημα. Ρωτάω, επειδή η Κρήτη έχει την τάση να μαζεύει διάφορους «περίεργους».

    Σχόλιο από mnk | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  17. Οικοδέσποινα, ο Σταυρουλάκης είναι (εξακριβωμένα) απο Κρητικο πατέρα και εβραία μητέρα, ο δε ίδιος έχει ακολουθήσει τη θρησκεία της μητέρας του – μέχρι του σημείου να κάνει περιτομη.
    Ακριβως ίδια περίπτωση όπως και ο εφοπλιστης Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος (μετα τον θάνατο του πατέρα του, για να μην τον δυσαρεστήσει) ασπάστηκε επίσημα τον εβραϊσμο, κάνοντας και περιτομη στα πενηνταφεύγα του.

    Ακριβως ίδια περίπτωση και η Δαμανάκη, η οποία, όμως, δεν ξέρω πώς (αν) θρησκεύεται.

    Οι εβραίοι, στο θέμα της γενεαλογίας, ακολουθουν το ρωμαϊκο πρότυπο: το παιδι ακολουθει την τύχη της μητέρας του. (Πχ γυιος Ρωμαίου με δούλα, ήταν δούλος. Το ανάποδο με γυιο Ρωμαίας.) Διότι την μητέρα σου πάντα την ξέρεις, ενω τον πατέρα σου τον πιθανολογεις. (Εντάξει… σε εποχες παλιότερες του DNA test.)

    Υγ: Ακριβως ίδια περίπτωση… δεν ξέρω! 🙂 Δε ρίχνεις μια ματια στην τελευταία μου ανάρτηση;

    Σχόλιο από εργδημεργ | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  18. Επίσης: Ο τελευταίος εβραίος στα Χανια ήταν ο Μινέρβος, το 1970.

    Σχόλιο από εργδημεργ | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  19. Αμάν ρε εργοδότη! Που τα ξέρεις όλα αυτά;
    Εγώ μόνο για την μητριαρχική γραμμή αίματος ήξερα.
    Εσύ ξέρεις και τα οικογενειακά τους!

    Χαχαχα…
    Άρα ο GAP, με τους μεγάλους σταυρούς και τα κεράκια, τι είναι; Ο γκουρού του τι θρησκεύματος είναι; Ξέρεις;

    Σχόλιο από mnk | Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου , 2010

  20. ***ο GAP […] τι είναι;***

    Σ’ αυτον τον ρόλο… καλούτσικος ηθοποιος!

    ***Ο γκουρού του τι θρησκεύματος είναι;***

    Δυστυχως, αγνοω. Εαν, όμως, έχεις κάποιο link ή φωτογραφία του, θα μπορέσω να βρω άκρη (ελπίζω).

    Σχόλιο από εργδημεργ | Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου , 2010

  21. @ εργδημεργ (και όχι μόνο)

    Ώστε γι’ αυτό αντέδρασε η Δαμανάκη στη Βουλή, όταν ο Καρατζαφέρης ανέφερε το αληθινό όνομα του Ροζάκη; Εγώ, όντας απληροφόρητος επ’ αυτού, νόμιζα απλώς ότι ήταν μία από τις συνήθεις εκδηλώσεις «ευαισθησίας».

    Τώρα, το αν θρησκεύεται ή όχι, είναι πράγματι ένα πολύ καλό ερώτημα. Διότι ναι μεν φαίνεται ότι τα πάντα στη ζωή και την κοινωνική οργάνωση των Εβραίων έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη θρησκεία τους, αλλά τελευταίως όλο και περισσότεροι, οι οποίοι παίρνουν στα πολιτικά ζητήματα ανοιχτά το μέρος των Εβραίων, δηλώνουν άθεοι, πράγμα το οποίο, βέβαια, παραπέμπει στον Μασονισμό. (Κι εγώ δηλώνω άθεος αναφορικά με όλους αυτούς [πιο σωστά, τον ένα…] τους απατηλούς θεούς που έχουν φορέσει καπέλο σε όλη την ανθρωπότητα οι Εβραίοι, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου θρήσκο με τη βαθιά, ουσιαστική έννοια του όρου.) Επιπλέον, στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών αναγράφεται πως, όταν επέλθει η πλήρης επικράτησή τους (που εγώ πιστεύω ότι έχει προ καιρού επέλθει και τώρα αρχίζει να βρίσκεται στην αποδρομή της [αρρώστια, γαρ]), το βασίλειό τους θα είναι μία εξύμνηση του Βισνού, πάνω στον οποίο θα στηρίζεται η πραγμάτωση του βασιλείου τους. Γνώμη μου είναι ότι στην πραγματικότητα οι Εβραίοι πιστεύουν στον… Μαμωνισμό, και μέσω αυτού στον Εβραϊσμό, και μέσω αυτού, εν τέλει, στον Αφανισμό.

    Για το θέμα της γενεαλογίας, λες πως οι Εβραίοι ακολουθούν το ρωμαϊκό πρότυπο της μητρικής γραμμής. Νομίζω πως είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε τώρα ποιος λαός εισήγαγε πρώτος (αν το εισήγαγε κανείς) αυτό το πρότυπο. Επιπλέον, κατάλοιπα του προτύπου αυτού συναντούμε ακόμη και σήμερα μεταξύ των Αιγαιοπελαγιτών. Στη Ρόδο, π.χ., το παιδί που κληρονομεί το μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας των γονέων είναι η πρωτότοκη κόρη, ενώ στις Κυκλάδες οι ντόπιοι λένε το όνομα της μητέρας (δεν είμαι σίγουρος αν λένε το μικρό ή το επώνυμο) όταν μιλάνε για κάποιο τέκνο· δηλαδή, «Αυτός είναι γιος της τάδε». Και δεν νομίζω ότι αυτή η παράδοση στα νησιά μας οφείλεται στους Ρωμαίους ή τους Εβραίους. Απλώς, ετούτοι εδώ τη διατηρούν πλήρως για λογαριασμό τους, όπως άλλωστε κάνουν για οτιδήποτε σωστό στην κοινωνία, ενώ συγχρόνως φροντίζουν να πουλάνε σε όλους τους άλλους λαούς το καταστρεπτικό αντίθετό του.

    Κι αφού χαρακτήρισα σωστή την τήρηση της μητρικής γραμμής, είναι λογικό να υποστηρίξω πως οι Ρωμαίοι ναι μεν την εφήρμοζαν για τον πρακτικό λόγο που ανέφερες, ως κατ’ εξοχήν πρακτικός λαός, αλλά η αρχική καθιέρωση (;) αυτού του προτύπου οφείλεται στην αρχέγονη συμμόρφωση του ανθρώπινου γένους προς ό,τι ακολουθεί και εξασφαλίζει τη φυσική τάξη της Ζωής.

    @ mnk (και όχι μόνο)

    Ας πιάσουμε τώρα τον Ραέλ και ας τον συνδέσουμε με τα θρησκειολογικά των Εβραίων, μέσω της αναλύσεως του ονόματός του.

    Ας επισημάνουμε κατ’ αρχάς ότι η μητέρα του Ραέλ (κατά κόσμον, Claude Vorilhon) ήταν άθεη.

    Το Rael θα μπορούσε να προέρχεται από το Israel, απ’ το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα δύο πρώτα γράμματα.
    Επίσης, φαίνεται να είναι αναγραμματισμός τού αγγλικού real (= μόνιμος – πραγματικός), το οποίο προέρχεται από το μεσαιωνικό λατινικό realis.
    Εάν τώρα αναγραμματίσουμε το realis, παίρνουμε το Israel!

    [Παρέκβαση: real, reality – Israel, Israelite. Μήπως αυτός ο συσχετισμός υποδηλώνει πως οι Ισραηλινοί έχουν, τουλάχιστον από τον Μεσαίωνα, πετύχει να εγγραφούν στα μυαλά των Ευρωπαίων ως οι ενσαρκωτές της μονιμότητας και πραγματικότητας, της αλήθειας, γνησιότητας και αυθεντικότητας, αφού οι λέξεις real, reality έχουν αυτές τις σημασίες; Μήπως, ακόμη, πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο μόνιμο και πραγματικό είναι αυτό που μας παρουσιάζουν ως τέτοιο, και πόση αλήθεια, γνησιότητα και αυθεντικότητα εμπεριέχεται στη reality, αν σκεφτούμε ότι η λέξη σημασία φαίνεται να έχει στενότατη συγγένεια με τις Σημ, Σημίτης;]

    Ο φίλος μας ο επονομασθείς Rael, λοιπόν, μας πληροφορεί ότι το όνομά του σημαίνει «αγγελιοφόρος των Ελοχίμ», των εξωγήινων Δημιουργών της ζωής στη Γη. Όμως υπάρχει και η αγγλική λέξη herald, η οποία σημαίνει ακριβώς κήρυκας, αγγελιοφόρος!
    Εάν, τώρα, αντικαταστήσουμε το «υγρό» r με το επίσης «υγρό» l και αντιμεταθέσουμε το a με το ήδη υπάρχον l, μας προκύπτει το hellad! Μα, μήπως δεν ήταν η ελλαδική γλώσσα ο κήρυκας του εβραϊκής εμπνεύσεως Χριστιανισμού;

    Κατά τον Ραέλ, οι εξωγήινοι επισκέπτες που δημιούργησαν όλη τη ζωή στη Γη, οι Ελοχίμ, ήταν προηγμένοι επιστήμονες (άνθρωποι, ωστόσο). Ακριβώς το ίδιο υποστηρίζει για τους Ελοχίμ και ο Λιακόπουλος (έχουμε κι εμείς τον δικό μας Ραέλ, μη χάσουμε!). Και στην Παλαιά Διαθήκη, βέβαια, οι Ελοχίμ αναφέρονται ως οι (εξωγήινοι, εννοείται) δημιουργοί του ανθρώπου κατ’ εντολήν του Θεού.

    Τώρα, μας λέει ο Ραέλ –ο οποίος, ως γνωστόν, υποστηρίζει αναφανδόν την κλωνοποίηση και τη βιοτεχνολογία–, οι Ελοχίμ επιθυμούν να ξαναεπισκεφθούν τη Γη, και γι’ αυτόν το σκοπό ζητούν «να κατασκευαστεί μία “πρεσβεία” υποδοχής τους, η οποία θα γίνει ο Τρίτος Ναός [του Σολομώντος], όπως προβλέπει η Βίβλος».
    Σε τούτη την χιλιοκατατρεγμένη ελλαδική γλώσσα, όμως, η οποία, εκτός από προσωρινός κήρυκας του Χριστιανισμού, είναι και αιώνιος κήρυκας της αλήθειας, της ιστορίας και της γνώσεως, υπάρχει μία λεξούλα. Είναι η Χίμαιρα. Και τι ήταν η Χίμαιρα; Ένα τέρας, που είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού, και ουρά η οποία κατέληγε σε φίδι. Κάτι, δηλαδή, το οποίο μόνο από παρά φύσιν ενέργειες θα μπορούσε να προέλθει. Ένα πλάσμα παρά φύσιν, ακριβώς όπως αυτά που κατασκευάζονται στην εποχή μας με την κλωνοποίηση και τη βιοτεχνολογία!

    Πάρτε και μία γεύση από το πώς θα είναι η «πρεσβεία» υποδοχής των Ελοχίμ, για να βεβαιωθείτε απολύτως ότι ο Ραέλ ουδεμία σχέση έχει με τους Εβραίους.

    Σταματώ εδώ, αφού υπενθυμίσω ότι ένα ζωντανό τέρας της εποχής μας είναι ο Μητσοτάκης (σχόλιο Νο 7).

    Αλλ’ ας τολμήσουμε και κάτι ακόμα: Ελοχίμ: η χίμαιρα του έλους!

    Μίνκυ, πες μας τι ακριβώς αναφέρεται στο hellenic-news για τον Ραέλ, γιατί δεν μπορώ να το βρω.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  22. Δυστυχώς η εικόνα δεν βγήκε. Δεν πειράζει. Αν θέλεις, Μίνκυ, σβήσε εκείνη την παραγραφούλα (και αυτό εδώ).

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  23. Γράφει: «προ ετών εβραίος ονόματι Ραέλ είχε συστήσει και προπαγάνδιζε την αυτονόμηση της Κρήτης από την Ελλάδα, αναπτύσσοντας σχετική ανθελληνική δραστηριότητα.»

    http://hellenic-news.blogspot.com/2008/10/blog-post_06.html

    Αυτή εδώ νομιζω είναι η «πρεσβεία»:

    Έχει ενδιαφέρον το σήμα που βρίσκεται πάνω απ’ την είσοδο.

    Υ.Γ. Αν έχεις την καλοσύνη, σε παρακαλώ πολύ μην με αποκαλείς Μίνκυ.

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  24. @ Mnk

    Αυτός είναι, δεν χωράει καμμία αμφιβολία! Και δεν είναι καθόλου «παλαβός» ο τύπος. Όπως όλα δείχνουν, αποτελεί την αιχμή του δυναμιτιστικού κριού που έχουν θέσει σε λειτουργία οι Εβραίοι εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας, αφού προπαγανδίζει την κλωνοποίηση, τη βιοτεχνολογία, τα γενετικώς μεταλλαγμένα τρόφιμα κ.λπ.

    Και η «πρεσβεία» είναι πράγματι αυτή. Λες να ετοιμάζονται να την εγκαταστήσουν (δηλαδή, τον Τρίτο Ναό του Σολομώντος) στην Κρήτη;

    Υ.Γ. Σεβαστή η επιθυμία σου, και σου ζητώ συγγνώμη.
    Επ’ ευκαιρία, αν θέλεις, πες μου από πού βγαίνει το Mnk.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  25. Όχι μόνο προπαγανδίζει όλα αυτά, όχι μόνο συμμετέχει στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία διάλυσης της πατρίδας μας, αλλά και «προειδοποιεί» ότι αν δεν ακολουθήσουμε το «μήνυμα» που έστειλαν οι Ελοχίμ μέσω αυτού, η ανθρωπότητα θα καταστραφεί σύντομα!!!

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  26. ΑναγκαίαΑναγκαία διόρθωση: Εκεί που διάβασα την «προειδοποίηση», λέει πως η ανθρωπότητα είναι πιθανόν να καταστραφεί εάν δεν ακολουθήσουμε το «μήνυμα».

    Αργότερα θα βάλω και μία σχετική προσθήκη στην άλλη μας συζήτηση, εκείνη που είναι και ο Περίοπας.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  27. Όπως το συνηθίζεις, πηδάς σε τελείως αυθαίρετα συμπεράσματα. Ενώ δεν γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο, είσαι σίγουρος πως είναι το ίδιο πρόσωπο, επειδή αυτό εξυπηρετεί τον συλλογισμό σου. Αυτού του είδους το σκεπτικό όμως, δεν διαφωτίζει, αλλά συσκοτίζει τα γεγονότα και παραπληροφορεί.

    Κι από κει και κάτω δημιουργείς ολόκληρο μυθιστόρημα περί τρίτου ναού στην Κρήτη και δεν συμμαζεύεται. Λυπάμαι, δεν μπορώ να σ’ ακολουθήσω σ’ αυτήν την παραγωγή μυθοπλασιών. Μ’ ενδιαφέρουν τα πραγματικά γεγονότα, όχι τα σενάρια που βασίζονται σε καθαρή φαντασίωση.
    Αν έχεις στοιχεία, πες τα. Αν ήθελα μυθιστορήματα διάβαζα Ιούλιο Βερν, που είναι και πιο αληθοφανής.

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  28. Ειλικρινά, με εκπλήσσεις όσο δεν φαντάζεσαι με την απάντησή σου. Θα ήμουν ο τελευταίος ο οποίος βάζει στο μυαλό του ένα συλλογισμό ως αξίωμα και προσπαθεί μετά να τον στηρίξει με διάφορα ετερόκλητα στοιχεία. Δαπάνησα τρεις ώρες για να βρω αυτά τα στοιχεία για τον Ραέλ, ψάχνοντας στις δικές του ιστοσελίδες. Επιπλέον, το ότι έχει προπαγανδίσει και την αυτονόμηση της Κρήτης μου το υπέδειξες εσύ, διότι εγώ δεν το είχα δει, αν και είχα το σχετικό δημοσίευμα.
    Πού είδες λοιπόν τα «τελείως αυθαίρετα συμπεράσματα», πού είδες το «μυθιστόρημα» περί τρίτου ναού στην Κρήτη; Για τον τρίτο ναό αυτός λέει πως η «πρεσβεία» θα γίνει ο τρίτος ναός, δεν μου ήρθε εμένα ως απατηλή επιφοίτηση. Εγώ απλώς αναρωτήθηκα μήπως θέλουν να την εγκαταστήσουν στην Κρήτη, αφού ο Ραέλ δουλεύει και για τα σχέδια αυτονόμησής της, και αφού (δεν το είχα σημειώσει αυτό στο επίμαχο σχόλιό μου, για οικονομία) οι ίδιοι γράφουν στην ιστοσελίδα τους ότι έχουν ζητήσει από διάφορες κυβερνήσεις να εξετάσουν τη φιλοξενία του έργου της «πρεσβείας»: «The Raelian Movement recently asked a number of countries to consider hosting the embassy».

    Να μου καταλόγιζες αυθαιρεσία για τους λεκτικούς-ετυμολογικούς συσχετισμούς που έκανα, θα ήταν δικαιολογημένο, δεδομένου ότι η τέτοιου είδους μελέτη δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά, με συνέπεια να είναι επισφαλής η εξαγωγή συμπερασμάτων μέσω αυτής.
    Είμαι παραπάνω από βέβαιος ότι θα με κατανοήσεις.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  29. ***ότι έχει προπαγανδίσει και την αυτονόμηση της Κρήτης μου το υπέδειξες εσύ***

    ME ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;;;

    Εγώ απλώς ανέφερα πως σ’ εκείνη την σελίδα αναφέρεται ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΑΕΛ που, κατά το παρελθόν, προπαγάνδιζε την ανεξαρτησία της Κρήτης.
    Και ΡΩΤΑΩ!!! μήπως ξέρει κανείς αν έχει σχέση με τον Vorilhon.

    ΑΝ ΗΞΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΑΓΑ!

    Δυο περιπτώσεις υπάρχουν:
    Είτε παραπληροφορείς και συσκοτίζεις εσκεμμένα για να γελοιοποιήσεις το θέμα, είτε είσαι φαντασιόπληκτος και δεν καταλαβαίνεις ούτε τι διαβάζεις, ούτε τι γράφεις.

    Σχόλιο από mnk | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  30. Μα, είναι δυνατόν να παρανοείς τόσο πολύ κάποια απλούστατα πράγματα

    Ερώτησες λοιπόν, «μήπως ξέρει κανείς αν έχει σχέση με τον Vorilhon». Κι εγώ δαπάνησα ώρες εις βάρος άλλου, ασυγκρίτως πιο σημαντικού καθήκοντός μου, για να συλλέξω τα στοιχεία και να καταδείξω ότι δεν μπορεί παρά να είναι αυτός ο ίδιος. -Άλλωστε, το όνομα Ραέλ δεν το συναντά κανείς εύκολα στο διαδίκτυο για άλλα πρόσωπα.- Και τα δημοσιεύω όλα αυτά στη δική σου ανάρτηση, προκειμένου να την εμπλουτίσω και να συμβάλω στη συμπλήρωση του σατανικού αυτού παζλ, ενώ θα μπορούσα κάλλιστα να τα ανέβαζα σε καινούργια δική μου ανάρτηση. Αντί να το κατανοήσεις αυτό (δεν λέω και να μου πεις «ευχαριστώ», διότι αυτό δεν με απασχολεί), έρχεσαι τώρα και με περιλούζεις κατά τρόπο τουλάχιστον ανοίκειο.

    Σε παρακαλώ, λοιπόν, θερμά, τα εξής: Πρώτον, να ηρεμήσεις. Δεύτερον, να σταματήσεις αυτούς τους χαρακτηρισμούς εις βάρος μου, διότι γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι κάνουν ζημιά στην εθνική μας υπόθεση, κατά το μέτρο που την εξυπηρετώ κι εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις. Τρίτον, να με αφήσεις, σε ικετεύω, τουλάχιστον για μερικές ώρες απερίσπαστο, για να δουλέψω κάτι πολύ σοβαρό, το οποίο διαρκώς αναβάλλω με όλα αυτά.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου , 2010

  31. Αγαπητέ Αϊάσανθε, το που και πως ξοδεύεις τον πολύτιμο χρόνο σου, είναι δικό σου θέμα και ουδόλως με αφορά. Αν αποφάσισες να «αμελήσεις ασυγκρίτως σημαντικότερο καθήκον» για να κάνεις έρευνες για τον Ραέλ, είναι δική σου επιλογή κι ευθύνη, που κανέναν άλλον δεν βαρύνει και δεν ενδιαφέρει, εκτός από ‘σένα.

    ***να συλλέξω τα στοιχεία και να καταδείξω ότι δεν μπορεί παρά να είναι αυτός ο ίδιος***

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;;;;
    Το ότι το όνομα Ραέλ είναι σπάνιο στο διαδίκτυο;;;;;!!

    * Μήπως γράφει τίποτα στις σελίδες του για την Κρήτη;
    * Μήπως έχει επισκεφθεί την Κρήτη;
    * Μήπως, στο εδώ παράρτημα της οργάνωσής του, συμμετέχουν γνωστοί Κρητικοί αυτονομιστές;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;;;;;;
    Γιατί δεν μας τα λες;

    Σχόλιο από mnk | Σάββατο, 30 Ιανουαρίου , 2010

  32. Ό,τι γνώριζα, σας το είπα. Ζητώ συγγνώμη αν δεν σου αρκούν.

    Σήμερα βρήκα κι άλλη μία ένδειξη, η οποία προκύπτει χάρη στην ετυμολογική ανάλυση που έκανα:
    Villa Andromeda, Chania, KR – Hotel Reviews – Real Travel

    Εννοείται ότι δεν θα σου αρκέσει, όπως επίσης εννοείται ότι μόλις βρω κάτι παραπάνω, θα το δώσω.

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Σάββατο, 30 Ιανουαρίου , 2010

  33. Σ’ αυτά που έχεις γράψει εδώ, δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος στοιχείου ή έστω ασθενούς ένδειξης. Είναι όλα αυθαίρετοι συνειρμοί και φαντασιακές κατασκευές.

    Σχόλιο από mnk | Σάββατο, 30 Ιανουαρίου , 2010

  34. Ε, τότε, δεν χωρεί αμφιβολία πως είμαι φαντασιόπληκτος.
    Άλλωστε, αυτό θα αποδειχθεί ακόμα περισσότερο από κάτι άλλο που έχω γράψει…

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Σάββατο, 30 Ιανουαρίου , 2010

  35. Τελικά το άρθρο έκανε λάθος στο όνομα. Ο εβραίος που προπαγάνδιζε υπέρ της ανεξαρτησίας της Κρήτης λεγόταν Elan Rammel (όχι Ραέλ) και προερχόταν απ’ την Ολλανδία, όπου και απελάθηκε.

    Δημοσίευση του 1977, της εφημερίδας του Ηρακλείου «Η ΑΛΗΘΕΙΑ».
    Εδώ δεξιά:

    Σχόλιο από mnk | Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου , 2010

  36. Σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση. Εκτός από το ότι είναι πολύ χρήσιμη, μου έδωσε και μεγάλη χαρά.
    Επιβεβαιώθηκε έτσι, για μία ακόμη φορά, η πάγια τακτική που ακολουθούν τα υποχθόνια φιλαράκια μας: μοιράζουν σε διάφορα υποκείμενα, είτε δικά τους είτε άλλα υποτακτικά τους, τις προς εκτέλεσιν αποστολές και τους ρόλους, για να μη φαίνεται ότι όλα αυτά τα νήματα κινούνται από τους ίδιους και εξυπηρετούν τη ΜΙΑ τελική -και ολέθρια- επιδίωξή τους. Αλλά κούνια που τους κούναγε…

    Σε λίγες μέρες θα σε ενημερώσω για έναν πρώτου μεγέθους σχετικό λαγό που έχω πιάσει. Να θυμάσαι μόνο αυτές τις λέξεις: «Ηρακλείου “Η ΑΛΗΘΕΙΑ”».

    Σχόλιο από Αϊάσανθος Ίων | Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου , 2010

  37. Τελικα, το ένστικτό μου δούλεψε 100% σωστα… Η «φαμίλια» ΔΕΝ είναι ελληνικης καταγωγης!

    http://deltio11.blogspot.com/2010/06/blog-post_4027.html

    Σχόλιο από εργδημεργ | Τετάρτη, 7 Ιουλίου , 2010

  38. @ εργοδότη

    «Αφού αποκλείσουμε το απολύτως αδύνατον, αυτό που απομένει είναι η αλήθεια, όσο απίθανη κι αν φαίνεται».
    Άρθουρ Κόναν Ντόυλ.

    Μερικά πράγματα δεν εξηγούνται λογικά, παρά μόνο με κάποιες «απίθανες» αλήθειες.

    Σχόλιο από mnk | Τετάρτη, 7 Ιουλίου , 2010

  39. […] ο …“κρητικός” Μητσοτάκης. Και τι είπε: …χώρα της Κρήτης. Τυχαίο; Σκεφτήτε το. Δείτε σχετικά:  […]

    Πίνγκμπακ από Η …χώρα της Κρήτης « Φιλοπατρία | Παρασκευή, 3 Αυγούστου , 2012


Σχολιάστε