Ιδιαζόντως

πραγματικά.

Ελλάς, η χώρα της ευκαιρίας!

Αγαπητή οικοδέσποινα!

Ενώ το πάν απόλλυται, διάφοροι αναιδείς φελλοί ανά τα ΜΜΕ (αναμασώντες λέξεις και φράσεις άνευ νοήματος, όπως «ανάπτυξη», «εκσυγχρονισμός», «παραγωγικότητα», «επενδύσεις», «Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία!», κτλ κτλ) επιμένουν ότι μπορούμε να βρούμε τον οικονομικό παράδεισο λίαν συντόμως.

Πώς, όμως; Με την ανεργία σε ύψη άνευ ιστορικού προηγουμένου, με τον συνδικαλισμό ξεπουλημένο, με τον λαό απηλιθιωμένο (ελπίζοντα ακόμη εις «σωτήρας»), με τις επιχειρήσεις κλειστές, με τα εργοστάσια ομοίως, και με την φορολογική νομοθεσία ν’ αλλάζει πεντάκις ημερησίως, ωσάν προσευχή μωαμεθανών, ποιός (λογικός, εννοώ) θα έλθει να επενδύσει ενθάδε, ώστε να κινηθεί σε καλούς ρυθμούς η Οικονομία της χώρας;

Έλα, όμως, που οι προαναφερθέντες χιμπαντζήδες επιμένουν, πως μόνη η τύφλα μας η μαύρη -συνεπικουρούμενη από τον κακό μας τον καιρό- είναι αποτρεπτικός παράγων τούτου! Προσέτι δε, αρχηγός τις φυλής κομματικών πιθήκων υπερθεμάτισεν πως δεν χρειάζεται (γιά την οικονομική ανάπτυξη, ντέ!) απαραιτήτως χρήμα, αλλά …ιδέες!…

Προσωπικώς, οσάκις πληροφορούμαι τοιαύτας αηδίας, ανακράζω αυτομάτως: «- Ούστ, κοπριές!» (Ανακράζω και διάφορα άλλα, εκφεύγοντα όμως κατά πολύ των ορίων του -σχεδόν- ευπρεπώς εκφράζεσθαι.)

Πλην όμως, αγαπητή οικοδέσποινα, ελησμόνησα την σοφήν παροιμίαν: «- Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες!» Διότι, ιδού! ενώπιόν μου νέου τύπου «επενδυτής» – προφανώς εκ των μελλόντων να πλημμυρίσωσι την χώραν κατόχων επενδυτικών «ιδεών»:

Mamantou

Σωστός ο παίκτωρ! Ξεκινά με φιλοσοφίαν (απευθυνόμενος στους απογόνους του Πλάτωνος), και καταλήγει με παραδοσιακάς -άρα, υπεράνω αμφισβητήσεως- αξίας (Ιερό Δάσος, κτλ). Βεβαίως, τα ευρώ που θα τσεπώσει ο ερίφης, ουδόλως ανήκουν στην παράδοση της Δυτικής Αφρικής, διότι εκεί οι χωρικοί επλήρωναν τον μάγο της φυλής με (παλιο)γελάδες και (παλιο)κατσίκες. Αλλ’ ας μην το κάνουμε θέμα.

Και μην γελάτε, αγαπητή οικοδέσποινα, στην ιδέα ότι αυτός ο άνθρωπος κομίζει οικονομικήν ανάπτυξιν, διότι: Έκανε έναρξη επιτηδεύματος, δημιούργησε θέσεις εργασίας (όλο και καμιά συγχωριανή του, ελαφρώς ξεβράκωτη -με το συμπάθειο-, θα βάλει να υποδέχεται τους πελάτες), πληρώνει ενοίκια – ΔΕΗ – ΟΤΕ, θα πληρώσει ΙΚΑ – φόρους – ΦΠΑ, κτλ κτλ.  Όθεν, παρακαλάω τον Θεό να μακροημερεύουν κάτι τέτοιοι, και νά ‘ρθει επιτέλους η οικονομική ανάπτυξις στη χώρα μας, μπας και φάμε κι εμείς οι πτωχοί με χρυσά κουτάλια ημέραν τινά. (Μόνο μην παραξυπνήσουν, διότι θα καθιστώσιν ικανοί να μας πουλήσουν τις χάντρες και τα καθρεφτάκια των Ευρωπαίων δουλεμπόρων του 16ου αιώνος ως αντίκες – ήγουν, πανάκριβα.)

Ώ, Ελλάς!… Χώρα της ευκαιρίας!

Μετά τιμής,

Εργοδότης Δημοσίων Έργων

Υγ: Αγαπητή οικοδέσποινα, αιρετική τις ιδέα διεπέρασεν την αθλίαν κεφαλήν μου: Εφ’ όσον ο λεγάμενος γνωρίζει την λύσιν διά πάσαν νόσον και μαλακίαν, να τον κάναμε -λέω ‘γώ- Υπουργό Οικονομικών;

Τί, δηλαδή; Εκείνος ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας είναι καλύτερος;

Advertisements

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου , 2013 - Posted by | χιούμορ |

5 Σχόλια »

 1. Θα σχολιάσω όταν συνέλθω (από τα γέλια).

  Σχόλιο από Αριστείδης | Τρίτη, 22 Ιανουαρίου , 2013

 2. Αγαπητέ Αριστείδη, δεν νομίζω να συνέλθεις εύκολα.
  Έτερος παρόμοιος «επενδυτής» (Μαμαντού κι αυτός) στη Νίκαια της Γαλλίας επιδιορθώνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τηλεπάθεια! Ιδού: http://www.10minutesaperdre.fr/2011/04/20/mamadou-ngueye-repare-votre-pc-par-telepathie/

  Τα εύσημα στον Κάρολο Σβεννεγκρέκο (http://polsemannen.blogspot.com/), που τον ανακάλυψε!

  Σχόλιο από ΕργΔημΕργ | Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου , 2013

 3. Εμ πώς να συνέλθω; Το νέο σοκ ήταν μεγαλύτερο! Όχι άλλο αδελφέ θα κλατάρω!

  Σχόλιο από Αριστείδης | Σάββατο, 26 Ιανουαρίου , 2013

 4. 1) Θα είναι, φαίνεται, κληρονομικό το χάρισμα των Μαμαντού.

  2) Εργδημεργ, ισχυρίζεσαι δηλαδής πως αυτά τα διαβολικά μηχανάκια δεν μπορούν να επιδιορθωθούν τηλεπαθητικώς; Τότε πως συμβαίνει να είναι τόσο ευαίσθητα στο κακό το μάτι και χαλάνε όταν απλώς τα στραβοκοιτάξεις; (Ιδίως άμα έχουν Παράθυρα Σβύστα.)
  Μήπως να του ρίξω λίγο αγιασμό που είναι δοκιμασμένη μέθοδος και συνάδει με τα καθ’ ημάς;
  Ε;ε;

  Σχόλιο από mnk | Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου , 2013

 5. Ρίξε! Ρίξε! Είναι όργανα του οξαποδώ (θηρίον των Βρυξελλών 666) και τρομάζουν με τον αγιασμό και συνέρχονται! 🙂

  Σχόλιο από ΕργΔημΕργ | Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου , 2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s